Er recepten mere ledelse?

Hjem/Debat om ledelse/Er recepten mere ledelse?

Er recepten mere ledelse?

Mere ledelse ?
I en kritisk artikel om Moderniseringsstyrelsens kursændring, skriver professor Jacob Torfing  om recepten “mere ledelse”, der ofte er baseret på en såkaldt “evidenstilgang”:
“Man skal grundigt overveje, hvad man anbefaler ledere at gøre, da der ikke er evidens for noget som helst. Der kan ikke skabes evidens for, at bestemte former for ledelse rent faktisk virker efter hensigten, eftersom ledelse netop altid foregår i komplekse situationer med modsatrettede krav og unikke betingelser for at udøve ledelse. Det er således umuligt at teste ledelse gennem laboratorieforsøg i en kunstigt skabt situation, og derefter forvente at ledelse vil virke på samme måde i den komplekse dagligdag, hvor ledelse udøves.”
Hvis du gerne vil vide mere om evidensdiskussionen, så kan jeg anbefale Hanne Katrine Krogstrups bog “Kampen om Evidens” – se min artikel plus anmeldelse af bogen her: https://www.ep-consulting.dk/publikationer/Anm_Cepra-striben-dec_2012_Kampen%20om%20evidens_.pdf
By |2019-04-25T17:28:47+01:00april 25th, 2019|Debat om ledelse|0 Kommentarer

Om forfatteren:

Jeg har i mange år arbejdet som underviser, projektleder og ledelseskonsulent. Fra 2013 og frem til 2019, har jeg været chefkonsulent i konsulenthuset LEAD – enter next level, og har samtidig været ekstern lektor på Aalborg Universitet. Fra 1. januar 2019, har jeg valgt, at starte som selvstændig konsulent, i mit eget konsulentfirma, EP-Consulting. Nu kan jeg i højere grad selv sætte dagsordenen, få mere tid til faglig fordybelse i konsulentopgaverne og samarbejdet med kunder, samt få en mere optimal Work-Life balance. Jeg har en omfattende erfaring med konsulentvirksomhed, projektledelse, formidling og undervisning til chefer, ledere og medarbejdere i både private og offentlige virksomheder/organisationer.

Læg en kommentar

Go to Top