Danskernes værdier anno 2019: Lighed, tillid, frisind – og nej til snyd

Det fremgår af, der netop udkomne bog  (Den Danske Værdiundersøgelse) med titlen: ‘Usikker modernitet – Danskernes værdier fra 1981 til 2017’ skrevet af Lektor i sociologi ved Aalborg Universitet, Morten Frederiksen, som er forskningsleder for projektet Den Danske Værdiundersøgelse.

Undersøgelsen kommenteres i Ugebrevet Mandag Morgen fra den 17. juni 2019, hvor Torben K. Andersen, Laura Ellemann-Jensen og Jens Reiermann bl.a. skriver:

”Danmarks nye statsminister og ministerhold har en stor udfordring foran sig, når de skal sætte kursen for Danmark de næste fire år.

De skal sikre mere økonomisk lighed mellem rige og fattige, så de mest velstillede ikke stikker for meget af fra fællesskabet. De skal rette op på danskernes faldende tillid til de politiske institutioner gennem de senere år. Og kampen mod skattesnyd gør de klogt i at give høj prioritet, hvis de ønsker at lytte bare en lille smule til folkedybet.

Det er blot nogle af de konklusioner, man kan drage af den nye store undersøgelse om danskernes værdier. Den er en slags kompas over danskernes værdier, moral og forventninger til fremtiden anno 2019.”

Se her: https://www.mm.dk/artikel/danskerne-vil-have-lighed-tillid-og-frisind-og-mindre-skattesnyd